www.car.cz
 

Výstavka závodních speciálů a TV Motormix se přestěhuje do pavilonu G1
     25.2.2011 14:44 - Pavel Jelínek


 úvodu června se uskuteční již 10. jubilejní veletrh Autosalon Brno 2011, jenž navazuje na více než 105-ti letou historii pořádání přehlídek osobních automobilů na území ČR.  
 
Přes složité podmínky příprav veletrhů v posledních dvou ročnících si Brno udrželo nepřerušenou, dnes již 15-ti letou, tradici pořádání červnových přehlídek automobilové techniky. Je tak jedním z mála míst a jediným v regionu střední Evropy, které automobiloví výrobci zařadili pro rok 2011 do seznamu akcií podporovaných svojí asociací O.I.C.A.,“ říká ředitel Autosalonu Brno 2011 Ing. Jiří Čikl.

Akce se stane nejvýznamnější motoristicky společenskou událostí budoucí sezóny. Opět u ní bude i tradiční televizní motoristický magazín TV Motormix (www.tvmotormix.cz) s více, než patnáctiletou tradicí. A opět to bude atraktivní formou s prezentací různých závodních speciálů a týmů. Novinkou je, že po dvou prezentacích pod známou dominantou BVV - kopulí v pavilónu Z - se letos závodní vozy „přestěhují“ do sousedního moderního pavilónu G1 ( u jezírka…). Zde bude zároveň umístěna akce MOTORSPORT EXPO 2011, čili Mezinárodní veletrh dílů a vybavení pro motoristický sport. Několik jeho stánků pak doplní závodní speciály, takže se jistě jedná o zajímavé a logické propojení,“ doplňuje šéfredaktor TV Motormix Pavel Jelínek.

Vloni expozici dominoval rekordní speciál Buggyra, držitel rychlostního rekordu z Dubaje a nejrychlejší truck na světě. Nechyběly stroje, závodící do vrchu, jako formule Reynard 032 F3, Jema 630 GT, formule MTX 1-06 vin car, či Mitsubishi Lancer WRC a další. Zastoupen byl novodobý okruhový Škoda Octávia Cup i závody off road mohutným vozem Nissan King Car vlastní konstrukce. Rallye byla zastoupena speciálem Ford Fiesta S 2000 i třeba legendární Škodou 1000 MB, která úspěšně s Josefem Michlem za volantem absolvovala marathón London Sydney. Pozornost budila rovněž Tatra 815 Svoboda týmu, expediční Tatra 805, vozy mini a další a další vozy.
 
„Loňská účast se zdá být nepřekonatelná, ale snad se nám i letos podaří zajistit minimálně stejně tak zajímavé exponáty. Právě nyní putují nabídky na účast našim partnerským posádkám, ale nabídka na možnost účasti platí i pro další závodníky. Základ je, aby výstavka byla dostatečně pestrá a byla zajímavým průřezem závodní techniky různých disciplín. A tím pádem přitáhla každého z očekávaných 130 tisíc návštěvníků Autosalonu,“ dodává Pavel Jelínek.
 

Doplňme, že je možné se ozvat na níže uvedené kontakty. Viz ZDE !

 

AUTOSALON BRNO 2011
Mezinárodní veletrh osobních automobilů
 
Datum konání: 3. – 9. 6. 2011(3.6. je novinářský den, od 4.6. pro veřejnost )
Místo konání: Výstaviště Brno, Česká republika
Pořadatel: Veletrhy Brno, a.s.
Výstaviště 1, 647 00 Brno
 
 
Odkazy na fotogalerie z loňské   prezentace TV Motormix formou expozice závodních vozů zde na oficiálních stránkách pořadu.
 

 
 
Fotogalerie:   Winter trial 2011 na sněhu v Orlických horách a ve Šternberku od Tondy a Pavla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose