www.car.cz
 

Opravna vraků: Londýnský autoservis - drama na obrazovkách
     10.11.2007 08:14 - tisková zpráva


Drama, které si nesmíte nechat ujít!

PREMIÉRA 17. LISTOPADU VE 20.00 NA DISCOVERY CHANNEL

Praha, 9. listopadu 2007 – Vzpomínáte si na reklamu na Peugeot, v níž jeden chlápek přinutí slona sednou si na auto? Ta reklama byla inspirována postavou a dílem legendárního bangladéšského designéra jménem Leepu, který ve své dílně vytváří neobyčejné výtvory a který se stal hlavní hvězdou kultovního seriálu Bangla Bangers.
Nyní Leepu zavítal do Londýna, kde se dal dohromady s místním, velice nadaným automechanikem Berniem a společně stanuli před nelehkým úkolem: postavit během pouhých tří týdnů super auto z věcí, které najdou na vrakovišti, přičemž rozpočet nesmí přesáhnout 4 000 liber. Že je to nemožné?

Po velice úspěšné spolupráci a řadě skvělých tuningových modelů, které Leepu a Bernie vytvořili v Bangladéši v rámci seriálu Bangla Bangers, se teď oba mechanici přesunuli z bangladéšské Dháky do životem kypícího východního Londýna, který je dnes jednou z kulturně nejrozmanitějších čtvrtí v západní Evropě.

Nový seriál nazvaný OPRAVNA VRAKŮ: LONDÝNSKÝ AUTOSERVIS se odehrává přímo uprostřed nejpočetnější bangladéšské komunity ve Velké Británii, totiž v londýnské čtvrti Brick Lane, která se ukazuje jako ideální místo, na němž se Leepovi designérské vize, inspirované jeho bangladéšským původem, mísí s Bernieho mechanickými dovednostmi.

Právě odlišný původ obou protagonistů, který se odráží i ve zcela odlišném přístupu k práci, dodává seriálu tolik potřebného napětí a činí z něj jeden z titulů, které si rozhodně nesmíte nechat ujít. Zatímco Bernie řeší takové praktické věci, jako jak zasadit do nárazníků blinkry, Leepu se stará o kreativní stránku věci, což ovšem někdy dovádí Bernieho k šílenství a občas to též ohrožuje budoucnost jejich dílny.
Leepu trvá na používání tradičních metod a postupů, včetně obyčejných nýtů a kladívka. Spoléhá se na duchovní inspiraci a důkladné opracování materiálů. Bernie je v tomto ohledu mnohem modernější a snaží se jej – jakkoli marné je toto úsilí – přesvědčit, aby začal pracovat s moderními nástroji a práci si alespoň trochu usnadnil.

Seriál začíná pěkně zostra, totiž katastrofou, při níž přijdou vniveč týdny dřiny. Sumo, což je model, který naši mechanici postavili z vraku BMW, vzplane a způsobí požár v celé dílně. Bernie a Leepu nemají v tento okamžik daleko k slzám. Přišli o hodně peněz, navíc musejí začínat úplně od začátku. Nicméně nevzdávají to, kupují si na vrakovišti dalšího rozbitého bavoráka a začínají hezky od začátku – je příznačné, že nové auto dostalo název Sumo 2. OPRAVNA VRAKŮ: LONDÝNSKÝ AUTOSERVIS je seriál plný vraků aut, která se pod magickým dotykem Bernieho a Leepových rukou mění ve skvostné bouráky.


Originální a plodné partnerství těchto dvou mechaniků je úspěšné proto, že se v něm spojují široké vědomosti s bohatými zkušenostmi. Není tak vůbec divu, že během velice krátké chvilky se Leepu a Bernie stávají jednou z nejvyhledávanějších tuningových dílen v celém Londýně. Leepu Awlia působí v této branži již přes čtyřicet let a své první tuningové auto si postavil ve věku pouhých 17 let, načež odjel do Kalifornie, kde studoval na prestižním karosářské škole Venice Design Institute. Po návratu do Bangladéše si v Dháce otevřel vlastní karosářskou dílnu a během nedlouhé doby se stal místní legendou.

Bernie Fineman vyrostl ve čtvrti Bow, jež je coby kamenem dohodil od místa, kde pracuje dnes. Za sebou má padesát let působení v branži, když své schopnosti piloval na klasických britských vozech, jako jsou Jaguar nebo Rolls-Royce. Bernie rovněž jistý čas působil jako servisman u bratrů Krayových, kteří byli nejznámějším gangsterským párem Východního Londýna a společně se svými spolupracovníky byl dokonce jednou zatčen, když policie udělala na gang zátah po vraždě Jacka McVitieho.

Jak bude vypadat setkání bangladéšské a britské kultury? Dokážou si porozumět, anebo naopak povedou kulturní rozdíly k hádkám? A je v jedné dílně dost místa, aby se sem vešla ega obou mechaniků? Stane se jejich sen skutečností, anebo skončí v ruinách?

OBSAZENÍ:

Bernie
Berniemu koluje olej v žilách. Za svou bohatou kariéru mu pod rukama prošlo snad každé představitelné auto od fordu po ferrari. Bernie vyrostl ve čtvrti Bow ve východním Londýně a do svého prvního zaměstnání nastoupil, když mu bylo pouhých jedenáct let – to chodil každou sobotu po 12 hodin v kuse leštit místní taxíky. Ve 13 se stal učedníkem v autoservisu a netrvalo dlouho a začal rozebírat jaguary, rolls-royce, aston martiny a ferrari. Loni jej jeho posedlost auty zavedla až do Bangladéše, kde se seznámil s Leepu a společně vytvořili obdivuhodný tandem. Zbytek je již historie.

Leepu
Jedním z nejsilnějších zážitků, které si Leepu pamatuje z dětství, je to, když zahlédl první lamborghini. Od té doby měl jediný sen – postavit si své vlastní.
Po čtyřicet let Leepu vymýšlí a staví svá vlastní auta – všech tvarů i barev. Svá mistrovská díla nikdy nevymýšlí předem a ani si nedělá detailní plány. Vše má v hlavě, kde je to také bezpečně uchováno do okamžiku, kdy se Leepu dá do práce. Svůj první vůz postavil ve věku 17 let, načež odjel do Kalifornie, kde studoval na prestižním karosářské škole Venice Design Institute. Po návratu do Bangladéše si v Dháce otevřel vlastní karosářskou dílnu a během nedlouhé doby se stal místní legendou díky svým odvážným designům.

Mechanici
Sen, který sdílejí Bernie a Leepu, totiž udělat z vraku nádhernou káru, je nedosažitelný bez pomoci zapáleného, tvrdě pracujícího týmu.
Předně tu je návrhářský asistent Zia Awlia, dále mechanici Terry Hodges, Maciej Wolanczyk a Marcin Knap, autoklempíř Mantas Girdzevicius a svářeč Julian Gudgeon.
Všichni ti se snaží proměnit ve skutečnost Leepovy odvážné nápady, což ovšem znamená makat ve dne v noci, jelikož termíny, které jim stanovil Bernie, jsou skutečně napjaté. Tým má silného ducha a odhodlání uspět, přesto se všichni musejí vydat z plných sil.

POPIS EPIZOD:
Epizoda 1:17. listopadu 2007
Po obrovském úspěchu předchozího projektu se Beernie a Leepu zase dali dohromady. Výsledkem je seriál OPRAVNA VRAKŮ: LONDÝNSKÝ AUTOSERVIS. Leepu vyměnil svůj domov v bangladéšské Dháce za multikulturní čtvrť ve východním Londýně, aby zde Berniemu pomohl se sestavením super auta. Mají pouhé tři týdny na to, aby z vraku udělali bourák a ten nabídli na jedné z nejprestižnějších motoristických dražeb ve Velké Británii. Bernie řeší praktické věci, jako například osazení blikačů na nárazníku apod., zatímco Leepu se věnuje spíše kreativní stránce věci. Dvojice těchto automobilových kouzelníků se pouští do práce na vraku bavoráku, jde jim to od ruky, a tak věří, že se jim termín podaří stihnout. Jejich přátelství však v těchto dnech prochází zatěžkávací zkouškou, neboť finanční stres, který na ně doléhá, je pořádný. Navíc pouhých několik dní před dražbou přichází katastrofa – v dílně propukne oheň a nemilosrdně zničí vše, co se jim do té doby podařilo udělat. K slzám není daleko a budoucnost dílny visí na vlásku.

Epizoda 2: 24. listopadu 2007
Po požáru se všichni snaží zachránit, co se dá. Naštěstí se jim podaří najít vrak jiného BMW. Zjišťují, že za dva týdny se konají tuningové závody, na něž by mohli vyrazit. Ale podaří se jim to do té doby zvládnout? Bernieho tým pracuje na mechanice, Leepu se plně soustředí na karosérii. Po chvilce tým nabírá ztracené tempo a auto spěje rychle k dokončení. Ale aby to nešlo tak úplně hladce, Leepu si usmyslí, že je třeba design auta z gruntu předělat, což v dílně vyvolá značné napětí. Neskončí výsledek jejich dřiny zase v plamenech? Mechanici pracují ve dne v noci, ale bude to stačit, aby byl případně pojmenovaný Sumo 2 včas připraven na start?

Epizoda 3: 1. prosince 2007
Do dílny se vracíme v okamžiku, kdy jde Sumo 2 na dražbu. Bernie odhaduje, že se auto prodá za 25.000 liber. Bohužel, nejvyšší nabídka skončí na 9.700 librách, což je pro všechny velké zklamání.

Důkazem jejich nezlomného ducha je ovšem rozhodnutí začít okamžitě pracovat na dalším autě. Bernie a Leepu znovu vyrazí na vrakoviště, kde za pouhých 70 liber najdou vrak VW Polo. Leepu k tomu přistupuje zprvu trochu zdráhavě, ovšem záhy jej napadne, že by se z tohohle vraku dalo udělat skvělé plážové vozítko se šesti koly. Za tři týdny se koná soutěž podobných vozítek na písečných dunách v Norfolku, takže pokud se jim podaří dát auto do té doby dohromady, mohou se zúčastnit. Termín je – ostatně jako vždy – napjatý a návrháře čekají nekonečné hádky s mechaniky, nicméně všichni vědí, že pokud chtějí uspět, musejí opět zabrat naplno a tyto rozpory překonat. Bernieho pravá ruka, mechanik Magic, se navíc po šestiměsíční známosti rozhodne zasnoubit se svou polskou přítelkyní, a tak jde společně se svářečem Terrym vybírat snubní prstýnek.

Další epizody poběží na Discovery Channel vždy každou sobotu od 20 hodin.


Stane se sen Leepu a Berniho skutečností?

Sleduje na Discovery Channel

Od 17. listopadu 20 hod.



Discovery Communications, Inc.
Společnost Discovery Communications je jedničkou mezi médii věnujícími se dokumentárním pořadům. Oslovuje publikum čítající 1,5 miliardy lidí ve více než 170 zemích světa. Discovery Networks International provozuje 18 televizních stanic, má 775 milionů předplatitelů a nabízí programy ve 35 jazycích. V Evropě, Africe a na Blízkém východě působí 12 značek Discovery, které zde mají 142 milionů předplatitelů ve 105 zemích a společnost nabízí pořady ve 24 jazycích. DCI vlastní Discovery Holding Co. (NASDAQ: DISCA, DISCB), Cox Communications Inc., Advance / Newhouse Communications a John S. Hendricks, jenž je zakladatelem Discovery a předsedou správní rady.


Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants
Blanka Svobodová
Tomáš Fiala

PR


 
 
Fotogalerie:   Fotovzpomínka na minulé Autoslide

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose