www.car.cz
 

Televize SPORT 5 nabídne atraktivní show: drifty, truck trial i americký NASCAR
     6.8.2008 09:43 - tisková zpráva


Ačkoli prim ve sportovním dění budou brzy hrát Letní olympijské hry, sezóna motoristického sportu je rovněž v plném proudu a program první české satelitní a kabelové televize výhradně zaměřené na motoristický sport a motorismus neztrácí na atraktivitě. SPORT 5 jako obvykle zmapuje dění na scéně automobilových závodů a pro řadu fanoušků vyvrcholí nedělním přímým přenosem závodu NASCAR z okruhu Michigan.

První premiérou týdne 11. - 18. srpna na SPORT 5 bude záznam závodu Britského šampionátu cestovních vozů (BTCC) z okruhu Oulton Park v pondělí 11. srpna od 15:00 hodin. Před zraky rekordního počtu třiceti tisíc diváků tento závod ovládl Gordon Sheddon, poté co na cheshireském okruhu svedl těžký souboj s teprve 18letým Andrewem Jordanem, který nedostatek zkušeností vyvážil dravostí, talentem a elánem.

Vysílání SPORT 5 na počátku 33. kalendářního týdne okoření hned v pondělí 11. srpna v 16:05 hodin také záznam sedmého podniku evropského šampionátu v driftování, který byl zároveň součástí domácí Metrostav Czech Drift Series 2008. Atraktivní závod o prvním srpnovém víkendu rozžhavil pražský Strahov, kde se sešli špičkoví čeští i evropští drifteři. Ačkoli na startu nechyběl ani vedoucí muž průběžného pořadí KW King of Europe Drift Series, finále závodu se odehrálo zcela v české režii. Sestřih závodu, plný dlouhých smyků, ohlušujícího kvílení pneumatik a vonící gumou pneumatik pálící se o strahovský asfalt, představil svým divákům jezdecké umění drifterů z Maďarska, Polska, Belgie, Norska a Nizozemí, stejně jako z České republiky. A právě Češi – jak už bylo řečeno – ani v nejmenším nezaostali za evropskou drifterskou špičkou.

Příznivce adrenalinového truck trialu jistě potěší zařazení sestřihu ze třetího a čtvrtého závodu European Truck Trial v Roppen a Lauchheimu do programu v úterý 12. srpna v 14:35 hodin. Kvalitní evropští jezdci se na zdejší překážkové trati vystavěné v nebývale těžkém, bahnitém terénu znovu pokusí popřít zákony zemské přitažlivosti.

Na čtvrtek 14. srpna v 16:05 hodin je připraven záznam závodu Porsche Carrera Cup z německého Nürburgringu.

Vrcholem vysílání televizní stanice SPORT 5 ve 33. týdnu bude určitě přímý přenos dalšího závodu NASCAR Sprint Cup Series 2008, tentokrát ze severoamerického okruhu Michigan International Speedway, pyšnícího se čtyřicetiletou tradicí závodění. Zajímavé klání rychlých vozů uvidí diváci SPORT 5  živě v neděli ve 20:15 hodin.
 
Program na 33. týden (11-17/08/2008) ve formátu .xls naleznete ZDE

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC ¾ a přístup k němu je možný přes karty Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku. SPORT 5 je také přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří a PODA Ostrava.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   24 h Spa 2008, Enge a spol. s lambem, foto BPA

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose