www.car.cz
 

Le Mans, Nogaro a Talladega brzy LIVE ve vysílání televize SPORT 5
     17.9.2008 17:59 - tisková zpráva


Přímý přenos sedmnáctého a osmnáctého podniku letošní F3 Euro Series zahájí v sobotu 4. října na televizním kanálu SPORT 5 sérii živého vysílání z legendárního okruhu v Le Mans. V přímém přenosu pak SPORT 5 nabídne i vrcholný závod víkendu v Le Mans, desátý podnik DTM 2008.

 
Předposlední podnik letošní série DTM zavítá do Francie na slavný okruh Le Mans. Na části trati věhlasné čtyřiadvacetihodinovky, tzv. Bugatti Circuit, budou pokračovat souboje jezdců továrních týmů Audi a Mercedes-Benz, usilujících o mistrovské tituly. Přímý přenos kvalifikace desátého podniku DTM sledujte na SPORT 5 v sobotu 4. října od 13:25 hodin. V neděli 5. října od 13:45 hodin pak SPORT 5 vysílá přímý přenos samotného závodu.
 
Le Mans o víkendu 4. až 5. října hostí také dva závody Formula 3 Euro Series, šampionátu určeného zejména mladým, talentovaným jezdcům, pro které může být branou do formule 1 či DTM. Ostatně z F3 Euro Series vzešel i Sebastian Vettel, který se nedávno při velké ceně v Monze v barvách týmu Toro Rosso postaral svým triumfem o senzaci a vydal se tak ve stopách svých předchůdců na cestě z F3 Euro Series do nejužší špičky formule 1, Lewise Hamiltona a Roberta Kubicy. Stejnou cestou by v budoucnu rád kráčel i český zástupce v sérii, Erik Janiš, který se zatím pere o co nejlepší postavení v hodnocení nováčků série. 17. závod F3 Euro Series můžete v přímém přenosu na SPORT 5 sledovat v sobotu 4. října od 11.40 hodin a nedělní závod přinese SPORT 5 rovněž živě v neděli 5. října se startem v 10:45 hodin.
 
DTM a F3 Euro Series na okruhu v Le Mans doprovodí dva závody seriálu Seat Leon Supercopa. I ty SPORT 5 nabídne v přímých přenosech v sobotu 4. října v 15:35 hodin a v neděli 5. října v 9:55 hodin.
 
O tomtéž víkendu ožije i další francouzský okruh v Nogaru, na němž se odehraje osmý závod šampionátu FIA GT, který SPORT 5 rovněž přináší živě počínaje kvalifikací (sobota 4. října od 16:40 hodin). Samotný závod sledujte v neděli 5. října od 15:30 hodin.
 
Okruh Paula Armagnaca v Nogaru se 4. až 5. října stane dějištěm také devátého a desátého podniku FIA GT3, které okoření silná česká účast. Po velmi dobrých výsledcích z předchozích závodů v Brně se v Nogaru představí Adam Lacko se Štěpánem Vojtěchem, Martin Matzke s Jiřím Skulou a také Aleš Jirásek. Jak si čeští jezdci ve Francii povedou, zprostředkuje SPORT 5 v přímých přenosech v sobotu 4. října ve 14:30 hodin a 5. října v 11:50 hodin. Přitom na vlnu FIA GT3, resp. FIA GT se diváci SPORT 5 budou moci naladit již v pondělí 29. září, kdy SPORT v 17:10, resp. v 18:05 hodin odvysílá sestřih nejzajímavějších momentů ze závodů v Brně.
 
Sérii živého vysílání o víkendu 4. až 5. října uzavře přímý přenos 30. závodu série NASCAR, tentokrát z oválu Talladega (neděle 5. října od 20:15 hodin).
 
Ve středu 1. října od 18:10 uvede SPORT 5 Příběh Davida Jefferiese, britského motocyklového závodníka a rekordmana slavné Isle of Man Tourist Trophy, kterému se však tento závod stal osudným. V roce 2003 Jefferies částečně i vinou pořadatelů havaroval v rychlosti 257 km/h a nehodu nepřežil. V následujícím roce se na Jefferiesovu počest v závěru Isle of Man TT poprvé jelo vzpomínkové kolo, jehož se pravidelně účastní tisíce motorkářů.
 
 
Program na 40. týden (29/09-5/10/2008) ve formátu .xls naleznete ZDE

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC ¾ a přístup k němu je možný přes karty Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku. SPORT 5 je také přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří, PODA Ostrava, STARNET České Budějovice a Planet A Praha.
 
BPA

 
 
Fotogalerie:   Paddock a Pit Lane při FIA GT Brno 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose