www.car.cz
 

Sport 5 nabídne televizní nahlédnutí do historie MotoGP 2002
     27.2.2009 12:51 - tisková zpráva


Zpátky do historie MotoGP 2002 se SPORT 5

Na sezonu 2002 se těšil snad každý fanoušek MotoGP – vždyť na startovní rošty závodů se měly vedle dvoutaktů poprvé stavět také nové čtyřtakty, které v průběhu roku představily všechny významné tovární týmy od Hondy, přes Yamahu, Suzuki, Aprilii, až po Kawasaki a Ducati. Neopakovatelnou sezonu MotoGP 2002 si nyní můžete připomenout díky televizi SPORT 5, která se jako jediná v České republice věnuje výhradně motoristickému sportu a všeobecnému motorismu.

Na příští týden SPORT 5 chystá vysílání sestřihů závodů MotoGP 2002 z Portugalska, Brazílie, Japonska a Malajsie.

Sezona MotoGP 2002 vyzněla jednoznačně pro tehdy již trojnásobného mistra světa motocyklů nejsilnější kubatury Valentina Rossiho. Ten vstoupil do své druhé sezóny s Hondou a své soupeře v ní téměř nepustil ke slovu, když vyhrál jedenáct závodů ze šestnácti a počtvrté se stal mistrem světa s náskokem neuvěřitelných 140 bodů před druhým Maxem Biaggim. V desátém kalendářním týdnu od 2. do 8. března SPORT 5 vysílá mimo jiné dva z těch podniků, které Rossi nedokázal opanovat a kterým kralovali Alex Barros (Motegi) a Max Biaggi (Malajsie). Premiéry historických sestřihů MotoGP sledujte na SPORT 5 od čtvrtka 5. března do neděle 8. března vždy od 14:00 hodin.

Zpátky do historie – tentokrát formulových sérií – se SPORT 5 ohlédne i v pondělí 5. března, resp. v úterý 6. března, kdy tato motoristická televize vysílá závody Superfund Euro 3000 ze Spa (18:20 hodin) a Champ Car z Monterrey (21:00), obojí ze sezony 2004.

Magazín FIM Moto Show (středa 4. března od 18:20 hodin) zmapuje dění v US Supercross Series, přinese reportáž z testů MotoGP, podniku World Indoor Trialu a konečně rozhovor s předním americkým motokrosařem Jamesem Stewartem, který je považován za jednoho z nejrychlejších jezdců motokrosu vůbec a který pro letošek přestupuje od Kawasaki k Yamaze.

Magazín Motorvision (úterý 3. března od 18:20 hodin) představí BMW X6, mix luxusního coupé a SUV, resp. třetí offroad z dílen bavorského výrobce. BMW se tímto modelem vydalo novým směrem, ale funguje tato koncepce? Dalším vozem, jemuž se redaktoři Motorvision podívají na zoubek, je Mazda 6. Japonci se jejím prostřednictvím pokusili přiblížit evropské poptávce a zaútočili nejen příznivou cenou, ale zejména kvalitou. Další reportáž je věnována nové éře legendárního Fordu Mustang, která se začala psát v roce 2005, kdy byl představen model vybavený osmiválcem o síle 300 koní.

Magazín MotorTip (pátek 6. března od 18:20 hodin) přinese řadu rozhovorů se zajímavými jezdci. Mimo jiné Josef Macháček, pětinásobný vítěz Rally Dakar v kategorii quadů, prozradí, že se možná objeví i za volantem závodního kamionu a šéf českého K plus K týmu zase přiblíží své plány na starty ve FIA GT se dvěma vozy Saleen. MotorTip se bude věnovat také blížící se Valašské rally a možnému startu Jana Kopeckého s Fabií S2000 na ní a zmapuje také počínání Martina Semeráda na letošní Norské rally.

Téměř samozřejmostí se o většině víkendů stejně jako loni stávají přímé přenosy závodů americké série NASCAR. V neděli 8. března od 19:10 hodin SPORT 5 vysílá živě čtvrtý závod z oválu v Atlantě. Atlanta Motor Speedway s kapacitou 124.000 míst je jedním z nejvyhledávanějších a fanoušky nejoblíbenějších oválů; aby byla uspokojena poptávka, muselo být v roce 2006 přidáno více než 13.000 sedadel.


Jak SPORT 5 získat?
SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV.
SPORT 5 je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.
Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC ¾ a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology (CS Link v České republice a Sky Link na Slovensku) a karty Gital.



Program na 10. týden (02/03-08/03/2009) ZDE

 

www.sport5.cz


 
 
Fotogalerie:   Norská Rally 2009 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose