www.car.cz
 

TV SPORT 5 nabídne rallye i klání sportovních vozů
     15.4.2010 20:50 - tisková zpráva


Program TV SPORT 5 ve znamení rally i sportovních vozů

Porci sestřihů z automobilových soutěží i přímé přenosy z okruhových závodů sportovních vozů vám v těchto dnech nabídne SPORT 5 opravdu v dostatečné míře.

Kromě toho nejzajímavějšího z Turecké rally totiž na obrazovkách jediné české televizní stanice zaměřené výhradně na motoristický sport a motorismus můžete shlédnout sestřihy z Valašské rally i Horácké rally Třebíč. Víkendovým bonbónkem pak bude přímý přenos úvodního podniku FIA GT1 z Abu Dhabi.

Porci sestřihů z automobilových soutěží i přímé přenosy z okruhových závodů sportovních vozů vám v těchto dnech nabídne SPORT 5 opravdu v dostatečné míře. Kromě toho nejzajímavějšího z Turecké rally totiž na obrazovkách jediné české televizní stanice zaměřené výhradně na motoristický sport a motorismus můžete shlédnout sestřihy z Valašské rally i Horácké rally Třebíč. Víkendovým bonbónkem pak bude přímý přenos úvodního podniku FIA GT1 z Abu Dhabi.

Seriál Mistrovství světa v rally se po zastavení v Jordánsku přesunul blíže Evropě, konkrétně na její hranici do tureckého Istanbulu. Turecká rally je do programu WRC zařazena od roku 2003, ovšem letos poprvé se pojede na rychlostních zkouškách kolem Istanbulu. Tratě tak budou pro všechny zcela nové a o výsledku může rozhodovat například i pečlivě připravený rozpis.

Uplynulé dvě šotolinové soutěže v Mexiku a Jordánsku se staly kořistí úřadujícího šampióna Sébastiena Loeba s vozem Citroën C4 WRC. Francouz ovšem při posledním klání v Turecku skončil třetí za dvojicí pilotů továrního Fordu; Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala navíc musí nutně bodovat, pokud si nechtějí nechat Loeba výrazněji odskočit v průběžném hodnocení šampionátu.

To nejdůležitější z Turecké rally 2010 sledujte na obrazovkách SPORT 5 od středy 14. dubna do neděle 25. dubna. Podrobné vysílací schéma Turecké rally najdete ZDE.

Naplno se už roztočila kola i české rally scény. V okolí Valašského Meziříčí odstartovalo Mezinárodní mistrovství české republiky v rally, které má letos na programu sedm závodů. Na Valašské rally se o výhru prali Václav Pech, Pavel Valoušek a Roman Kresta, o vítězi se nakonec rozhodovalo až v poslední rychlostní zkoušce. Jak nakonec úvodní podnik MMČR v rally dopadl, sledujte na obrazovkách SPORT 5. Sestřih toho nejlepšího z Valašské rally uvidíte ve středu 14. dubna ve 22:15 hod, v pátek 16. dubna v 11:50 hod a v sobotu 17. dubna v 09:40 hod.

Týden po Valašské rally zahájilo sezónu i Mistrovství české republiky v rallysprintech, a to Horáckou rally Třebíč. Na její start se kromě tradičních sprintových účastníků postavil i čtyřnásobný český šampión Roman Kresta s produkčním Mitsubishi Lancer. Jak dopadla jeho konfrontace se soupeři na vozech specifikace WRC a S2000, můžete sledovat na obrazovkách SPORT 5. Sestřih toho nejlepšího z Horácké rally Třebíč uvidíte v pondělí 19. dubna v 18:35 hod, v úterý 20. dubna v 08:55 hod, v sobotu 24. dubna v 10:50 hod a v neděli 25. dubna v 18:20 hod.

Nejenom rally živ je motoristický fanoušek, proto SPORT 5 o víkendu nabídne i skutečnou lahůdku z prostředí okruhového závodění. Na okruhu Yas Marina v emirátu Abu Dhabi je totiž na programu zahajovací závod sportovních vozů FIA GT1, který má letos poprvé statut Mistrovství světa. Třída GT1 je letos mimořádně kvalitně obsazena, na start ve Spojených arabských emirátech se totiž postaví dvanáct různých automobilových značek! Mezi nimi pak najdeme i vůz Aston Martin DBR9, se kterým se letošního ročníku FIA GT1 zúčastní český pilot Tomáš Enge.

Vše podstatné s úvodního podniku FIA GT1 z Abu Dhabi sledujte na obrazovkách SPORT 5 v přímém přenosu.

Kvalifikace je na programu v pátek 16. dubna od 17:20 hod (našeho času), repríza je pak připravena na sobotu 17. dubna ve 12:50 hod.

Kvalifikační závod odstartuje v sobotu 17. dubna ve 13:55 hod a hlavní závod začne v ten samý den v 17:20 hod. Hned v sobotu večer je připravena repríza (kvalifikační závod ve 20:15 hod a hlavní závod ve 21:25 hod), další dva bloky repríz jsou připraveny na neděli 18. dubna (kvalifikační závod ve 08:30 hod a hlavní závod ve 09:35 hod) a pondělí 19. dubna (kvalifikační závod ve 19:55 hod a hlavní závod ve 21:00 hod).

Jak SPORT 5 získat?
SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV.
SPORT 5 je přístupný také klientům UPC ČR a SR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC ¾ a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology (CS Link v České republice a Sky Link na Slovensku) a karty Gital

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2010 objektivem Martina Blaháka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose