www.car.cz
 

Obsah časopisu RALLY. Kopná, Pačejov, Pelhřimov, Bohemie i MAPY Barumky !!
     21.8.2006 11:36 - tisková zpráva


Rally Bohemia - Dramatická zápletka

Bohemie v novém hávu - pořadatelsky, staronovými tratěmi a novou koncepcí - dopadla podle zaběhnutých kolejí. Cesta k prvenství Václava Pecha a Petra Uhla s Mitsubishi Lancer Evo 9 však tentokrát neprobíhala jako v nedávné minulosti, v okolí Liberce našel tvrdé soupeře. Kromě Martina Prokopa především strmě stoupající hvězdu Vladimíra Barvíka.

Škoda Fabia Rallye Cup

Barum Rally Zlín – oficiální mapy a časový harmonogram soutěže

 

Pindula - Zlínská klasika

Vyslovte před fanouškem českého rallysportu název rychlostní zkoušky Pindula a jen málokdo ji nepřiřadí ke zlínské Barum rally. Troufnu si tvrdit, že pro zlínského rodáka je Pindula stejným symbolem jako Ouninpohja při Finské rally. Pětatřicetiletými dějinami zlínské soutěže je tento úsek propleten od začátku sedmdesátých let, dnes patří ke kultovním vložkám. Vítězství zde má svou hodnotu, protože v historii rally snad nenajdete ročník, v němž neovlivnila konečné pořadí. Pro příklad nemusíme chodit daleko. Loňská smršť defektů, která postihla více než desítku jezdců včetně Béreše, Petáka, Valouška, Štajfa, Cserhalmiho, Landy aj., důkladně zamíchala pořadím.

 

Ivo Polášek - Desetiletí s Barum teamem

Rok 1981 odstartoval spojení Ivo Poláška a Barum teamu, jedné z předních soutěžních stájí osmdesátých let. Stejný rok datuje i premiéru holešovského jezdce na zlínské Barum rally. V prvních pěti ročnících byl její cíl pro posádku Ivo Polášek - Stanislav Mrkvan téměř zakletý, posléze se situace otočila a dokončení náročné soutěže brali téměř jako automatické.26

 

Suzuki SX4 - Obojživelník na cesty i do přírody

Značka Suzuki zažívá v posledních letech na českých silnicích opravdový rozmach. Po modelech Ignis, Swift a Grand Vitara výrazně oslovuje skupinu zákazníků automobil s označením SX4 (Sport X-over). Proporčně spíše menší automobil je díky své vyšší světlé výšce, možnosti výběru náhonu na dvě i čtyři kola a kvalitnímu podvozku perfektním nářadím jak do města, tak i při cestách do přírody.

 

Rally Agropa - Pačejovský souboj evolucí

Po neočekávaném závěru tišnovského sprintu se na jihozápadě Čech vrátil seriál jednodenních soutěží do obvyklých kolejí. Velmi dobře připravenou soutěž ovládl nový speciál Josefa Semeráda, jemuž úspěšně sekundovaly další vozy mitsubishi v rukou Miroslava Jandíka, Zdeňka Vlčka a Jiřího Volfa.

 

Rallysprint Kopná - Kopná s příchutí guláše a čabajky

Po vítězství v Tišnově zavítal Maďar Gergely Szabó se svým Fordem Focus WRC i na druhou letošní "pracovní" návštěvu České republiky. Podruhé slavil úspěch, i když tentokrát se musel pořádně snažit, aby nezůstal na štítě Leoše Flídra. Mezi řádně hodnocenými vozy exceloval Roman Odložilík s Cliem S1600, který se postaral o historicky první porážku produkčních čtyřkolek v čele s "devítkami" Semeráda a Barvíka.

 

Rally Pelhřimov - Zamotaný Pelhřimov

Až poslední rychlostní zkouška III. Rally Pelhřimov definitivně rozkryla všechny tajenky šestého podniku seriálu sprintrally. Z premiérového vítězství na sprintu se radovala náchodská dvojice Leoš Flídr - Bohumil Ehl, Polák Tomasz Kuchar pokořil českou špičku v nabité kategorii produkčních vozů. Spokojenost však neskrýval ani v cíli čtvrtý Vladimír Barvík, jenž získal nejvíce bodů do klasifikace jednodenních soutěží.

 

Jaromír Tarabus - Přišel, viděl - nezklamal

Jedním z nejsledovanějších jezdců slušovického rallysprintu byl zlínský Jaromír Tarabus. Debutoval za volantem Suzuki Ignis S1600 (ex-Martin Prokop) týmu Sparrow Racing a v cíli mu patřila devátá příčka celkového klasifikace. Své fanoušky tím určitě nezarmoutil, spíše naznačil, že vzestup ve výsledkové listině je v kokpitu kvalitního vozu reálný.

 

Jan Kopecký - Chci být výš než pátý

Schwarz, Gardemeister, Paasonen, Hirvonen, Kresta, Tuohino, Ekström, Bengue, McRae, Duval, Aigner, Panizzi, Rovanperä. Tušíte, co mají tato jména společného? Ano, správně, všichni pilotovali v mistrovství světa vůz Škoda Fabia WRC. Ale ani jeden z nich není podepsán pod nejlepším výsledkem. Na něj dosáhl pátým místem v Katalánsku Jan Kopecký.

 

A. Tlusťák, Roman Odložilík - Evropa: zkušenosti k nezaplacení

Trojice českých jezdců Roman Odložilík (Renault Clio S1600), Antonín Tlusťák (Citroën Saxo Kit Car) a Milan Chvojka (Mitsubishi Lancer Evo 8) brázdí tratě soutěží evropského šampionátu. Bulharské rally se zúčastnila pouze dvojice pilotů s "dvoukolkami". Přesto české barvy získaly první letošní body do hodnocení mistrovství Evropy díky osmému místu Antonína Tlusťáka.

 

Giandomenico Basso: „Každé vítězství je důležité"

Evropský šampionát má letos jasného kandidáta na titul. Je jím tovární jezdec Fiatu Giandomenico Basso. Se žhavou novinkou Fiat Punto Abarth S2000 zvítězil na třech závodech a jeho definitivní korunovace se dá očekávat třeba na zlínské Barum rally.

 

Pohár ČR 2006

Rally Lužické hory, Rally Prachatice

 

Mistrovství Evropy 2006

Ypres rally, Rally Bulgaria, Rally Vinho da Madeira

 

24h le Mans - Loeb proháněl okruhové specialisty

Pauza v seriálu mistrovství světa znamenala pro řadu jezdců možnost otestovat své schopnosti v jiných automobilových disciplinách. Hned dva tovární jezdci - Sebastien Loeb a Stephane Sarrazin - se sešli na startu proslulého závodu 24 hodin Le Mans. Loeb dokonce společně s Ericem Helarym a Franckem Montagnym dovedl speciál Pescarolo-Judd (st. č. 17) na druhé místo konečné klasifikaci za vítězným týmem Audi.

 

 

Více informací naleznete na http://rally.alitron.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Deutschland 2006, foto Martin Viďourek,frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose