www.car.cz
 

Pozvánka na křest druhé knihy televizního Petra Kmenta
     5.10.2006 10:07 - Pavel Jelínek


Pozvánka na křest

 

Poručíka Bartoše, redaktora Horta, Fialu, Karase i darebáky Fojtů a Zmeškala už znáte z příběhu Pyrrhova remíza. Teď k nim přibylo několik nových postav a postaviček. A také nové téma – jak je to vlastně s těmi zázračnými pilulkami na hubnutí a byznysem, kterému se tak vznešeně říká wellnes?

 

Kdo si bývalého komentátora Petra Kmenta pamatuje z televize, ten snadno uvěří, že jeho celoživotní (a marný) boj s nadváhou, dává autorovi ty nejlepší předpoklady se takovým tématem zabývat…. Připočítejme atraktivní kulisu automobilových rally, umístění některých epizod do exotických destinací a napínavý děj.  

 

A je tu knížka, nad kterou se občas budete zamýšlet, kde je vlastně hranice mezi realitou a fikcí. Je tu další příběh, který se nikdy nestal, ale kdykoliv stát může.

 

Záložka autorovy druhé knížky slibuje opět zajímavou sondu do světa automobilových soutěží a další porci beletristicky zpracovaných vzpomínek na zážitky z dlouholeté novinářské praxe. Více napoví i následující ukázka:

 

Protentokrát mělo to těžce zkoušené auto štěstí. Na rozdíl kamenitého potoka, kam ho před půlrokem poslal Ivan Karas, prolétlo přes příkop a lehce škrtlo o pařez, kde zůstalo pravé přední kolo i se závěsem. Ale následující  kotrmelec už absolvovalo v měkkém bahně pod břehem rybníka Velká Kuš.

Problém nastal až po přistání.

 

Lancer ležel na pravém boku a Fiala, který byl jen v mírné šoku, nemohl ven.

Jeho pilot Jan Farda byl v bezvědomí a vůbec nereagoval. Měl jen vytřeštěné oči a podivně zkřivené rty. Karel tedy musel vykopnout zevnitř přední sklo a svého parťáka vytáhnout ven.

 

To už se k nim po kolena v bahně brodili záchranáři a Fardu si převzali. Po chvíli přiletěl vrtulník a jezdec putoval na ARO do plzeňské fakultní nemocnice.

Fialovi lékař udělal několik základních funkčních zkoušek a uznal že „mitfára“ zůstal nezraněn. Do auta se však nahrnula bahnitá voda a s jejími zbytky se teď Karel na dvoře autoklubu potýkal.

 

Když před chvílí vydoloval ze zavěšení bezpečnostních pásů jakousi malou rybičku, dozvěděl se od Formánka, že to bývala mladá bělička a že je vrah nezletilých.

 

..................

PR

 

Nakladatelství Agentura KRIGL, Praha
si Vás dovoluje pozvat na křest knihy
Petra Kmenta „Vzhůru dolů“ spojený s autogramiádou a besedou s autorem – dlouholetým televizním sportovním komentátorem


Akce se koná za účasti zajímavých hostů ve středu 11. října 2006
v 18:00 hodin v Paláci knih LUXOR, Václavské nám. 41, Praha 1.
Těšíme se na Vaši účast!


Objednávky přijímá: Ing. Vladimír Krigl, Pod Strašnickou vinicí 15, 100 00 Praha 10, krigl@telecom.cz

 

 

 

PS: připravujeme  soutěž o tuto knihu Petra Kmenta


 
 
Fotogalerie:   Chybičky z Hořovic 2006 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose