www.car.cz
 

Fejfar a jeho velký evropský úspěch z Nové Paky
     7.7.2010 00:04 - Vladimír Rožánek


Převzato bylo nakonec ve čtyřech divizích sto tři závodníků z původně 123 přihlášených. To znamenalo hlavně v sobotu doslova „maratón“ jízd, který pořadatelé zvládli velice dobře, včetně připravenosti trati. O dramatické okamžiky nebyla po oba dny nouze, ale větší havárie nebo vícekrát zastavené závody se naštěstí nekonaly. Závody stále gradovaly, jak se blížily finálové jízdy. Ty byly skutečným vyvrcholením 30. ročníku závodů Mistrovství Evropy v Nové Pace.

Radost svým výkonem udělala vítězstvím ve finále B Ivana Kuželová, která tak postoupila do „áčka“. Tady ji bohužel opustilo štěstí a pro poruchu motoru musela odstoupit. Naprosto famózním výkonem se prezentoval Václav Fejfar, který vyhrál divizi TAX po nádherném souboji s Alexandrem Kvašninem, který trval až na cílovou pásku. Lužanský jezdec tak zúročil obrovské úsilí týmu (ale i dalších lidí), jehož členové pracovali pět dní téměř non stop na přestavbě těžce havarovaného vozu ze Seelowa. Diváci jeho jízdu sledovali ve stoje a jeho výkon ocenili obrovským aplausem, který doprovázely i vítězné dělbuchy. „Děkuji všem, kteří se podíleli na tom, že jsem vůbec doma mohl po havárii v Seelowě startovat, všem klukům z týmu, ale i Richardu Zachovalovi, Otovi Čílovi a Miroslavu Knapovi. Díky moc divákům, kteří mě hnali dopředu, ty pocity po projetí cílem se nedají ani popsat,“řekl v cíli šťastný a dojatý jezdec. Fejfar se tak vrátil minimálně do boje o evropskou medaili. Životní výsledek zajel i třetí v cíli Jan Bartoš. A pátou pozicí se v popředí udržel Brožek.
V Junior buggy vyhrál letos téměř neporazitelný Christian Szabó z Maďarska, i když Jakub Kubíček mu pěkně šlapal na paty. V divizi 3A se dalšího vítězství dočkala Česká republika v podání Ondřeje Musila, kterého doprovodil na stupně vítězů Tomáš Pospíšilík. Velký souboj svedli také Terry Calleghan a Petr Bartoš v divizi 3. A za nimi to byla „mela“ o další příčky. Nizozemský jezdec podal výborný výkon a své vítězství v Nové Pace považuje za svůj dosavadní vrchol v kariéře.

Text: Pavel Vydra


 
 
Fotogalerie:   Nová Paka - ME 2009 objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose