www.car.cz
 

Formule a prototypy uvidíme také o víkendu FIA Truck v Mostě
     25.8.2010 12:47 - Vladimír Rožánek


Prototypová série Sports Car Challenge, a také formulový Northern European Cup formule Renault budou hosty víkendových závodů FIA Truck Racing v Mostě.

Sports Car Challenge není na našich okruzích žádným nováčkem a prohání se po okruzích v Mostě a Brně již několik sezón. O víkendu v Mostě se nám opět představí prototypy rozdělené do dvou kategorií, přičemž třetí divize patří GT vozům a jejich cupovým verzím. Loni se právě o víkendu trucků v Mostě radoval Gerd Beisel a druhou nedělní jízdu pak vyhrál Siegmar Pfeifer.

Letošní sezóně kraluje Mitch Mitländer z Německa s vozem Norma Nissan 3,0, který ho v týmu RWT Racing zdědil po Beiselovi. Tým RWT Racing nasadí do Mostu ještě další horké želízko v podobě Gerda Beisela s nově přestavěnou Normou BMW. Půjde o jeho vůbec první letošní start, ale zcela určitě nebude bez šancí na medailové pozice, které tak rád okupoval v minulých sezónách.

O medaile se zabojuje i v týmu PRC, který nasadí zcela nový prototyp PRC WPR 60 Turbo a ex-šampion Wolfgang Payr z Rakouska se již těší, jak provětrá konkurenci. Stejný vůz pilotuje i nadějná Švýcarka Sabrina Hüngerbuhler, která v loňském představení měla trochu smůlu, a tak se těší, že si letos z Mostu odveze trochu více bodů do hodnocení Sports Car Challenge. Očekáváme, že do bojů o přední místa zasáhne Peter Kormann s novým PRC BMW, ale také Fiedler, Pfeifer, či Küng. Celkem se nám v první divizi sejde slušná konkurence. O tu se postarají také Švýcaři – dědeček Adi Gartner s Martini Alfa Romeo, Gregor Fischer a Marco Borgo s agregáty BMW. Zajímavý prototyp přiveze do Mostu Noel Hagen, jedná se o PRC Ford Turbo, které je poháněno plynem.

Divize 2 patří vozům do 2000ccm3. Letos kraluje této divizi prozatím Ex pilot F3 Sven Barth s vozem Ligier Honda, ten ovšem ve startovní listině pro mostecké klání chybí. Se stejným vozem ovšem vyrazí trio Behler, Rudel a Prinz. K bitvě o první místo nasměruje svůj vůz Thorsten Rüffer. Stejný vůz Norma Honda CN pak přivezou ještě Uhling a Münch. Do boje však vyrazí i prototypy PRC v rukou Schultise, Bickla a Švéda Myrsatera. Zajímavý vůz představí Phil Hagen, jedná se o anglický prototyp značky Jade s motorem Opel, který jinak běžně jezdí za kanálem La Manche.

V divizi 2 však jezdí také retro vozy Crosslé Ford, těch uvidíme hned sedm.

Divize 3 přinese souboje GT vozů, tedy cupových úprav vozů Porsche. Favoritem pro mostecké klání by měl být Albert Kierdorf s Porsche 997 RSR, nebo Jürgen Bender z Německa.

Northern European Cup Formel Renault 2,0 očekává kvalitní bitvu vyrovnaných formulí, která přinesla vloni úspěch v podobě 2. místa Adama Kouta. V poli jezdců objevíme jak Belgičany, Dány, ale také Finy, Poláky Kochaňského a Smiechowkého, Slováka Richarda Gondu a Češi mají zástupce v Jakubovi Knollovi, Petru Vlčkovi a Davidu Palmim.

Závody Sports Car Challenge a Northern European Cupu uvidíme v Mostě po oba dva dny, přijďte se na tyto zajímavé a rychlé stroje podívat.

Vláďa Rožánek, foto P.Holzer


 
 
Fotogalerie:   Truckerský Most 2009 a placky objektivem Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose