www.car.cz
 

Za dveřmi je Podzimní cena Masarykova okruhu
     22.9.2010 18:41 - Vladimír Rožánek


Motoristická sezóna se kvapem blíží ke svému závěru. Jezdci okruhových automobilů se o poslední bodové příděly i letos střetnou na brněnském Masarykově okruhu. Pod nálepkou Podzimní ceny Masarykova okruhu přijdou v jihomoravské metropoli ke slovu vozy dvou nejvýznamnějších divizí mezinárodního mistrovství České republiky.

V neděli fanoušci definitivně poznají majitele letošních okruhových trůnů
s výjimkou vytrvalostního šampionátu divize 4, jejíž konečný účet vystaví na Masarykově okruhu až sobota 23. října s tradičním šestihodinovým Epilogem.

Mezinárodní český šampionát 2010 stanoví mistry Divize 3 (formulové monoposty) a Divize 4 (cestovní, pohárové, speciální, GT a DTM vozy).

Vozy Divize 4 jsou navíc rozděleny do čtyř objemových tříd. O ryze české body bojují letos jezdci s monoposty Národní formule. Šampionát zahájila Jarní cena Masarykova okruhu a před nynější Podzimní cenou hostili závody mezinárodního mistrovství České republiky ještě pořadatelé v Mostě, polské Poznani a na Slovakiaringu.

Skvělou podívanou nabídnou také doprovodné závody. Divákům dobře známý Česká pojišťovna-Octavia cup vyvrcholí právě Podzimní cenou Masarykova okruhu. Šanci na vítězství  mají stále ještě Václav Brejla, Jiří Navrátil a Patrik Nemec. Úplně poprvé v České republice bude k vidění Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe. Úpravy v pravidlech pro letošní rok zatraktivnily i závod Kia LOTOS Cup.

Závěrem připomenutí: v úterý 28. září uplyne přesně 80 let od okamžiku, kdy na starém 29,1 km dlouhém Masarykově okruhu odstartoval první automobilový závod a položil tak základní kámen slavné motoristické historie.

TZ AMD BRNO


 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Prix Most 2010 objektivem V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose