www.car.cz
 

Okruhový Octávia cup pojede také Kresta a Landa
     tisková zpráva


§§§ DO POHÁRU MÍŘÍ HVĚZDY  §§§ ZMĚNY TERMÍNŮ POMOHOU PRESTIŽI POHÁRU  §§§

V rámci horečných příprav osmého ročníku nejlepší domácí okruhové série se objevilo velké překvapení. Mezi novými jezdci, kteří do série letos vstupují, jsou i Daniel Landa a Roman Kresta. Podařilo se také změnit termíny dvou prvních závodů a přesunout je do ještě atraktivnějších podniků, než bylo plánováno původně.

Zpěvák, herec, textař, ale také autokrosař, trucker a soutěžní jezdec Dan Landa spolu se špičkovým pilotem rallye Romanem Krestou spolupracují už několik let na projektu Nadace Malina. Ten si klade za cíl co nejpoutavější formou učit běžné šoféry správným návykům za volantem. Nadace vydala už dva instruktážní filmy pod názvy "Bourá jen blb?" a "Auto je zbraň", které jsou zdarma distribuovány zájemcům.

"Příchod kluků do poháru zprostředkoval bývalý závodník a učitel bezpečné jízdy Jiří Patera, který je zároveň místopředsedou správní rady nadace," řekl Luděk Diviš z mostecké společnosti RING PROMOTION RACING s.r.o., která pohár octavií organizuje. Roman Kresta bude Octávii střídat  s  Hyundaiem WRC. Foto Petr Fitz

"Nadace Malina pořídila dvě auta. Na jednom pojede Daniel Šorm a na druhém se budou střídat právě Landa s Krestou. Je logické, že nadace se tak dostane do širšího povědomí motoristické veřejnosti a poháru zase účast zvučných jmen ještě zvýší prestiž.

Podrobné jednání s předsedou správní rady nadace Rudolfem Hrušínským budeme mít v první půlce února, kdy doladíme poslední detaily. Účast obou jezdců na většině podniků je už ale jistá," dodal Diviš. Mezi stálé jezdce poháru letos ale přibudou i další jména. Jiří Skula za sebou má zkušenosti z motokár a ze soutěží. Pohárovou octavii si vyzkoušel při loňském závěrečném víkendu v Brně a učarovala mu.

Výsledkem je jeho letošní přihláška na všech pět víkendů. Dalším nováčkem je Marek Novotný, mladý jezdec se zkušenostmi z minikár, motokár a německého mistrovství formulí ford a BMW.

V termínovém kalendáři poháru došlo ke změně u prvních dvou závodů. "Původní termín prvních závodů v rámci Jarní ceny Brna totiž kolidoval s dobou konání Rallye Matador Tatry a to nevyhovovalo partnerům ze slovenského pneumatikářského koncernu, kteří jsou generálním dodavatelem sportovních plášťů pro Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup. Došlo tedy k přesunu do termínu mistrovských závodů na Autodromu Duhové energie v Mostě, které se jedou 14. - 16. května.

Z Octávie cupu, foto Petr FrýbaZároveň se podařilo zařadit pohár do programu skutečně velmi prestižního LG Super Racing Weekendu, který se jede 28. - 30. května na Masarykově okruhu v Brně. Další termíny pak zůstávají stejné jako v původním harmonogramu, 2. - 4. července jedeme do chorvatské Rijeky, 27. - 29. srpna budou octavie závodit zase v Mostě při Matador FIA Czech Truck Prix a pohár skončí 24. - 26. září opět při Podzimní ceně Brna," dodal Diviš.


Organizátoři poháru už absolvovali také jednání s vedením televizního kanálu Galaxie Sport, který v loňském roce po každých závodech vysílal půlhodinový dokument a v závěru roku pak sestřih nejzajímavějších momentů ze závodů octavií. „Po úspěchu loňských pořadů bude tato spolupráce pokračovat i letos. Televizní diváci se mohou opět těšit na sportovní dokumenty, jejichž atraktivita mimo jiné spočívá v tom, že využívají záběrů z kamer umístěných při závodech ve většině vozů,“ uzavřel Luděk Diviš.

Dušan Matouš


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose