www.car.cz
 

DTM se do Brna příští rok vrátit nemusí
     Pavel Jelínek


DTM se po více než deseti letech letos na sklonku  sezóny vrátilo na okruh u Jihomoravské metropole. Závod proběhl zdárně a hlavní bylo, že na něj   přišlo poměrně dost  diváků.

Oficiální  údaje hlásily  zhruba 35 000 návštěvníků. Německý promotér přitom před závody  prohlašoval, že  přijít by mělo minimálně 30 000 diváků, takže byl spokojen.

Ale zdá se, že vůbec není  jisté, že se závod DTM v Brně pojede i příští rok, jak se jistě  všichni  fandové, kteří  jej letos  viděli a zažili na vlastní kůži, těší.  Akce  totiž byla údajně prodělečná, podobně jako třeba MS silničních motocyklů.

POZOR - GIGA galerie ze závodů DTM


"Byla to velmi prodělečná akce, vedení série tady chce jet, ale my se rozhodneme podle několika hledisek. Velkou roli například sehraje, zda pojede český jezdec. Bez něj to v podstatě nemá cenu," řekl na toto  téma otevřeně Antonín  Charouz, tedy  manager mj. agentury BPA, který dokázal  závod   do Česka vrátit.

Pokud jde  o Jarka Janiše, právě nyní testuje nový model Mercedesu DTM. A údajně zajíždí velmi slibné časy, i když obvykle sdílná  agentura   tentokrát mlčí. Již  dříve pak  Charouz prohlásil, že Janiš DTM pojede  jedině  v případě, že dostane nový  a konkurenceschopný  vůz !! A pokud  nepojede, je šance na návrat DTM  do Brna minimální.

I když na druhou stranu je tu i fakt, že za volantem  Mercedesu AMG si to vyzkoušeli i třeba další  mladí a  talentovaní  čeští jezdci. Konkrétně trucker Adam Lacko, či Charouzův  syn  Jan. I některý  z nich  by se třeba mohl v DTM místo Janiše objevit....... Nikdo to samozřejmě  nepotvrdil a  jistě v nejbližší době ani nepotvrdí!

Takže  na rozhodnutí si  ještě budeme muset  pár  týdnů, či spíše měsíců počkat.

Mimochodem, pokud již zde padla zmínka o poměrně slušné návštěvě v Brně, pak je možné přidat i  informaci o tom, že rezervy v návštěvnosti ještě zůstávají. Finálové klání na německém Hockenheimringu totiž za celý víkend  podle  údajů pořadatelů  sledovalo na  133 000 diváků, což znamená nový rekord a což je mimochodem o  skoro sto tisíc  více, než  přišlo do Brna.

 Celá letošní  sezóna pak byla podle oficiálních  údajů rekordní: celkově totiž závody DTM vidělo 769 000 diváků a další milióny je mohly sledovat na svých televizních obrazovkách. A určitě bylona co koukat.

 

PavelJelínek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose