www.car.cz
 

Roberta Kubicu čeká až rok dlouhá rehabilitace, ale o ruku nepřijde !!
     8.2.2011 14:41 - Pavel Jelínek


Polský jezdec formule 1 Robert Kubica, závodník stáje Lotus Renault, absolvoval v neděli mnohahodinovou operaci v nemocnici Santa Corona ve městě Pietra Ligure a vše dobře dopadlo. Lékařům se podle prvních zpráv podařilo zachovat funkčnosti pravé ruky, po nehodě v plné  rychlosti prakticky rozdrcená. Jezdce ovšem čeká hodně dlouhá rehabilitace, dlouhá možná  i celý rok, a tak  zůstává řada otazníků nad jeho  nadcházející sezónou a nad složením jezdecké sestavy jeho týmu. 

Původně zahraniční média spekulovala také o možnosti amputace pravé dlaně, která byla vážně poškozená.


"Byla to hodně náročná procedura a existovalo riziko, že přijde o ruku. Pracovali jsme na tom, abychom mu narovnali kosti a pospojovali žíly, šlachy a svaly. Budeme potřebovat ještě několik dnů, abychom plně poznali povahu zranění. Ale měl by se zotavit docela rychle a mít plnou kontrolu nad rukou do roka," řekl mimo jiné  operatér Rossello. Z  toho zárove'n vlastně plyne vyloučení letošního jezdcova působení přímo v kokpitu F1.

Zajímavostí je, že zatímco jezdci F1 mají obvykle  podobné  nebezpečné koníčky zakázány ve smlově a jezdit jiné závody de facto nesmí. Kubica však  vyjíámnkou a tento bod si vyložene ve smlouvě  vymínil, že má speciální povolení závodit v rallye, která je jeho další velkou  vášní.

V regionální soutěži Rallye Ronde di Andora v italské Ligurii na severozápadě Itálie startoval s vozem Škoda Fabia S2000, který po nárazu totálně zdemoloval.  Havaroval na úvodní rychlostní zkoušce u vesnice Testico, když ve vysoké rychlosti  vyjel ze silnice, odrazil se od zdi a ještě trefil svodidlo. To vůz vyloženě napíchlo.  Přejeme brzké  uzdravení a úspěšnou rehalibilataci..


Video z karambolu  najdete zde


 
 
Fotogalerie:   Rallye Lužické hory a vzpomínky mnoho roků zpět

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose